Schengen Vizesi Hakkında Merak Edilenler

Schengen Vize Nedir?

Schengen vize Avrupa ülkelerinin çoğuna ulaşabilmenizi sağlayan AB pasaportsuz seyahat bölgesini ifade etmiş olan bir vizedir. Dünyadaki en büyük olan serbest seyahat bölgesidir dememiz mümkün kılınmaktadır. Schengen vizesi, Schengen bölgesine üye olmuş devletlerden seyahat edebilenlerin seyahat başına turizm ya da iş amaçlı olarak 90 güne kadar kalmasına izin vermiş bulunan bir vize türüdür. Schengen vizesi seyahat etmek isteyenlerin en çok ulaşmak istediği vize türü olarak bilinmektedir.

Schengen vizesi Avrupa için en yaygın vize olarak bilinmektedir. Schengen bölgesi dahil olarak serbestçe seyahat edebilme imkânı sunmaktadır diyebilmekteyiz. Schengen üyesi ülkelerden herhangi biri olarak dönüş yapılmasına izin verilmektedir. Bu da seyahat edenler için büyük kolaylık demektir. Ayrıca Schengen bölgesinde gümrük kontrolleri de bulunmamaktadır. Bu da seyahat edenler için büyük bir ayrıcalık demektir.

Ancak şunu da belirtmek gerekilir ki, ülkelerden birinde 90 günden fazla kalmayı, okumayı ya da çalışmayı planlıyor iseniz Avrupa ülkesinin ulusal olan vizesine başvurmanız gerekmektedir.

2019 yılında 15 milyondan fazla insan Avrupa da seyahat edebilme adına Schengen vizesi kullanımı yapmış bulunmaktadır.

Schengen, Avrupa ülkelerinin çoğunu kapsayan Avrupa Birliği’nde pasaportsuz seyahat bölgesini ifade eder. Dünya’daki en büyük serbest seyahat bölgesidir. Schengen anlaşmasını imzalamış 26 ülkeyi kapsar. Bunlar; Belçika, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre, Lihtenştayn.

Schengen vizesi, Schengen Bölgesi’ne üye devletlerden herhangi birine gideceklere Schengen Bölgesi dahilinde serbestçe seyahat etmesini sağlar. Schengen Bölgesi içinde gümrük kontrolleri yoktur. Avrupa’da kısa süreli ziyaretçiler için vize türleri bulunmaktadır; iş amaçlı, arkadaş ve aile ziyareti, turizm ve tatil, kültürel ve spor etkinlikleri, havalimanı transit ve gemiyle transit geçişler, resmî ziyaret, tıbbi nedenler, kısa süreli eğitim ve araştırma amaçlı. Giriş sebebinize bağlı olarak giriş yaparken sunmanız gereken evraklar farklılık göstermektedir.

Şubat 2020 itibari ile Schengen üyesi ülkelere elektronik başvuru yapılabilmektedir. Başvuru formları elektronik ortamda doldurulmaktadır. İmzalanıp başvurular iletilebilmektedir. Ayrıca gitmeye karar verilen yerin temsilciliği aracılığı ile de Schengen vizesi alınabilmektedir.

Vize başvurusu yapmak isteyen kişiler, kurumun talep etmiş olduğu belgeleri eksiksiz temin etmelidir ve sonrasında -randevu işlemini tamamlamaktadır. Evrak hazırlama işlemi daima ciddiyete alınmalıdır ve vize durumuna göre evrak hazırlanmalıdır. Aksi takdirde vize reddi yaşanması olası bir durumdur. İşlem sürenizin uzamaması adına vize evraklarını eksiksiz olarak tamamlamanızda fayda vardır. Vize evraklarının en önemlisi vize talep dilekçesinin yazılıyor olmasıdır.

Seyahat tarihi ve seyahat masraflarınızı nasıl karşılayacağınızı İngilizce olarak yazmanız büyük fayda sağlayacaktır.

Biyometrik fotoğraf boyutu da en önemli hususlardan bir tanesidir. Biyometrik fotoğraf boyutu 35 mm genişlik ve 45 mm yükseklikte olmalıdır. Banka hesap özetinizde vize alımı için bir diğer önemli kriterlerden bir tanesidir.

Vize yetkilileri daima hesap hareketlerine önem vermektedir. Maaş bordronuzu ve seyahatinizi karşılamaya yetecek paranızın olduğu banka özetinizi göstermeniz vize almanızda kolaylık sağlayacak bir etken olarak bilinmektedir.

Eski pasaportlarınızı sunmanızda bir diğer önemli durum olabilmektedir. Schengen vize işlemleri sırasında, vize yetkilisinin olumlu karar verebilmesi adına eski pasaportlarınız Schengen vizesi almanızda önemli bir etki sağlayacaktır.

Seyahat, sağlık sigortası, otel ve uçak rezervasyonlarını mutlaka yaptırmanız gerekmektedir.

Schengen vizesi alınabilmesi için çalışan ve düzenli bir işi olan kişilerin başvuru yapması ebetteki önemlidir. Fakat çalışmayan kişiler de Schengen vizesi alabilmektedir. Aile üyelerinden birinin masraflarına sponsor olması halinde kişi Schengen vizesi alabilmeye hak kazanmaktadır.

Schengen vizesi başvurusunda en önemli durum aslında belgelerin eksiksiz olarak hazırlanmasıdır. Seyahat amacının net bir şekilde belirtilmesi ve vizeye göre evrak hazırlanması gerekmektedir. Schengen vizesi başvurusunu düzenli bir işi olan kişiler, öğrenciler, emekliler, işsizler de yapabilmektedir. Her bir kategorinin sorumlu olmuş olduğun ve teslim etmesi gereken evrakların ayrıntıları değişebilmektedir. Bu nedenle aslında çalışan ayrı veya emekli ayrı bir evrak listesine sahiptir dememiz doğru olacaktır.

Schengen vizesi başvurusunu düzenli bir işi olanlar (kendi işi, özel sektör ya da kamu kurumları), öğrenciler, emekliler, işsizler yapabiliyor. Her bir kategorinin sorumlu olduğu ve teslim etmesi gereken evraklar değişiklik gösteriyor.

-Pasaport geçerlilik süresi yeterli olmayanlar.
-Evrakları eksik olanlar.
-Dilekçesi özensiz olanlar.
-Fotoğraf standartları uygun olmayanlar.
-Seyahat sigortası olmayanlar.
-Yurt Dışı yasağı olanlar.
-Rezervasyonu olmayanlar.
-Tehlike arz ede kişiler.

Bir ülkeye girmek veya o ülkeden çıkmak için yetkili makamlardan alınması gereken izindir. Bu izin belgesi gidilecek ülkenin konsolosluğundan veya ülkeye giriş kapısından alınır. Bu ülkeye göre değişiklik göstermektedir.
Vize başvuruları için, hangi amaçla o ülkeye gitmeniz gerektiğini ispatlayacak belgelerin hazırlanması önemlidir. İş, seyahat ve eğitim gibi farklı amaçlarla vize başvuruları çeşitlilik göstermektedir. Yurtdışı çalışma için alınan vize, seyahat için alınan vize veya eğitim için alınan vizeler birbirinden farklı içerik ve amaca hizmet etmektedir.

Vize almak için öncelikle doğru bir dosya hazırlamalısınız ve biz kesinlikle profesyonel hizmet veren bir danışmanlık firmasıyla çalışmanızı öneririz. Vize alabilmek için öncelikle hangi vize türüne başvuru yapacağınızı belirlemelisiniz, vize türünüze karar verdikten sonra gerekli belgeleri toplamaya başlayarak belgelerinizin doğrulunu kontrol etmelisiniz, yurt dışına çıkış amacınız bu konuda çok önemlidir. Başvuru yapacağınız ülkenin istediği evrakları bilmeli ve onları hazırlamalısınız, başvurunuzu mektuplar ile destekleyebilirsiniz. Daha detaylı bilgi ve hizmet için bizler ile iletişime geçebilirsiniz, vize süreçlerini birçok kez yaşayan danışman arkadaşlarımız sizlere hizmet vermekten mutluluk duyacaktır.
Vize başvurusunda amacınıza göre uygun vize talebi gerekmektedir. Örneğin, yurt dışı çalışma için gideceğiniz ülkeye yaptığınız vize başvurusunu turist vizesi alarak gerçekleştirirseniz yasa dışı yollarla çalışmış oluyorsunuz ki bu da sınır dışı edilmenize sebep bir durum oluyor. Veya bazı firmaların vize vergilerinden muafiyet sağlamaya çalışmasından kaynaklı, turist vizesi ile sizleri yurtdışı çalışmaya yönlendirerek sizleri zor duruma soktukları olabilir. Bunun için vize başvurusunda işin ehli aracı kurumlarla çalışmak çok önemlidir.
Vize danışmanlığı yapan Türkiye’nin pek çok ilinde firma var. Bu firmaların vize için sizlere en doğru hizmeti vermesi için araştırma yapmanızı öneririz.

Yurt Dışına Nasıl Çıkarım?

Yurt dışına çıkmak aslında kompleks bir süreç değildir. Önemli olan istenilen her durumu titizlik ile hazırlamaktır. İlk aşama kesinlikle çıkmak istediğiniz ülkeyi belirlemek olacaktır. Sonrasında ise pasaportunuzu çıkarmanız gerekmektedir. 4 tip pasaport mevcut olmaktadır. Bunlardan bahsedecek olursak:
Bordo Pasaport: Seyahat ya da eğitim amaçlı yurt dışına gidecek kişilerin almış olduğu pasaport türü olarak bilinmektedir.
Yeşil Pasaport: Kamu personeli, doktor ve öğretmenlere verilen pasaport olarak bilinmektedir ve yeşil pasaport sahibi kişiler birçok ülkeye vizesiz girebilmektedir.
Gri Pasaport: Resmî kurumlar vasıtası ile yurt dışına göreve gönderilen görevlilere verilen pasaport olarak bilinmektedir.
Siyah Pasaport: Diplomat, vali ya da meclis başkanı gibi devlet görevlerine verilen pasaport türüdür.
Pasaport çıkarmak için öncelikle nüfus müdürlüklerine başvurmak gerekmektedir. Pasaport işlemleri emniyet müdürlüklerinden alınıp nüfus müdürlüklerine verilmiştir bunun da altını çizmek gerekmektedir. Pasaport süreleri 6 ay, 1 yıl, 2 yıl, 3 ve 4-10 yıl olmak üzere dört seçeneğe ayrılmaktadır.

Yurt dışına çıkabilmek için biletinizin elbette ki kesinlikle ayarlanmış olması gerekmektedir. İlk kez yurt dışına çıkacak iseniz vize istemeyen bir ülkeyi tercih etmeniz kolaylık sağlayacaktır. Kolaylık ve öğrenebilme açısından bu yöntem size fayda sağlayacak bir yöntemdir. Bilet alırken Skycanner gibi sitelerden yardım alabilirsiniz. Bu da bir başka kolaylık sağlayacak maddelerden biri olmaktadır. Hafta ortası uçuşları daima hafta içi uçuşlarına göre daha avantajlıdır bunun da altını çizmek gerekir.

Vize işlemi en önemli süreçlerden bir tanesidir. Bir kurum ile birlikte ya da bireysel olarak başvuru yapabilirsiniz. Durum gideceğiniz ülkeye göre farklılık gösterebilir. Bazı ülkeler aracı kurumlar ile çalışmaktadır. Bu da bir başka önemli maddedir. Bazı ülke konsolosluklarına ise bireysel başvuru yapılmaktadır. İngiltere ya da Amerika vizesi almak istiyorsanız elbette ki aracı bir kurum ile çalışmak sizin için daha kolay bir yöntem olacaktır. Vize evraklarının kesinlikle eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Evrakların eksik olması süreci uzatabilir ya da vize reddi almanıza neden olabilir bu da bir başka önemeli madde olarak bilinmektedir.

Rezervasyon durumu ise yurt dışına çıkabilmek adına bir diğer önemli madde olarak bilinmektedir. Vize başvurusundan önce gideceğiniz ülkede nerede kalacağınızı belgelendirmeni gerekmektedir.

Seyahat sigortası da yurt dışına çıkabilmek adına bir diğer önemli husustur. Olumsuz bir duruma karşı seyahat sigortasının yapılmasında büyük fayda var bunun da altını önemle çizmek gerekmektedir. Seyahat sigortası ayrıca vize başvurusu sırasında da reddedilme ihtimalini azaltabilmektedir. Özellikle Schengen vizesi başvurusunda evrakların içinde olmasının önemli bir getiri bulunmaktadır.

Yurt Dışında İş Olanakları

Konu yurt dışı olunca aslında birçok iş olanağı bulunmaktadır. Kendi yaptığınız meslekte de iş imkânı bulmak aslında bir seçenek olmaktadır. Fakat yurt dışında kendi mesleğinizi yapmak isterseniz sizi işe alacak firmaya neden sizi almaları gerektiğini açıklamanız gerekmektedir. Çünkü ülkesinden birini seçmek yerine sizi seçmek istiyorsa kendinizi aslında bir nevi mesleğiniz hakkında ispatlamanız gerekir. Bunun haricinde yurt dışında birçok konuda hatta birçok part time işte çalışmanız mümkün kılınmaktadır. Özellikle birçok kafe ya da eğlence sektöründe iş bulmak aslında bir nebze daha kolaydır. Bunun yanı sıra okuduğunuz bölümde bir staj hakkı vasıtasıyla bir şirkete girdiğinizde çalışma azmini ve prensibiniz sayesinde o firmada kalma hakkı kazanmanız kolaylaşacaktır. Önemli olan ispat ve azim yönünde bir çizgide ilerlemeniz gerektiğidir. Bir diğer önemli durum ise olan uzmanlaştığımız konuda en iyisini yapabilmek adına kendimizi ve zihnimizi genç tutmaktır. Bu sayede yurt dışında çalışmanın keyfine varmak en imkanlı durum olmaktadır.

Yurt Dışında Yaşam Nasıldır?

Yurt dışına yerleşmek birçok konuda ufkunuzu açabilecek bir hamle olabilmektedir. Kültürel olarak yükselmenizde yurt dışında yaşamanın kesinlikle büyük bir getirisi bulunmaktadır. Kişisel gelişimin artabilmesi adına kesinlikle yurt dışı tecrübesi büyük bir fayda sağlamaktadır. Bu ülkenizden çıkıp aslında yeni bir kültür tanımanızdan kaynaklanmaktadır. Bazen kabuğumuzdan çıkmamız gerekmektedir. Bu nedenle aslında bir yurt dışı tecrübesi bize hem kültürel açıdan hem kişisel gelişim açısından hem de yeni bir dile hâkim olmamız açısından büyük fayda sağlamaktadır. Dünyada herkes hemen hemen İngilizceye hâkim ya da İngilizce eğitim görmektedir. Bu nedenle de aslında yeni bir dilin öğrenilmesi iş hayatımızda da büyük adımlar atabileceğimiz anlamına gelmektedir. Yurt dışında yaşam aslında kendinizi bulmanız açısından da size birçok şey katmaktadır. En önemlisi kendinizle alakalı korkularınızın önüne geçmesini sağlayabilmektedir. Çünkü çoğumuz aslında kendi korkularımızın önüne geçmekte zorlanabiliriz. Bu nedenle de aslında bilmediğimiz bir yerde yaşamak korkularımızı yenebilmemiz adına bir seçenek anlamına gelmektedir. Yurt dışında yaşamak bir seçenek olarak zihnimizde yer edinmektedir. Bu nedenle de aslında merak ettiğimiz bir yerin sokaklarında gezebilmek mutluluğumuzu da pozitif yönde etkilemektedir. Yurt dışında çalışıp o ülkenin verimi ve istihdamı üzerine işi öğrenmek aslında çalışma hayatımızda da büyük bir kazanç elde etmemizi sağlamaktadır. Bu nedenle yurt dışında yaşam da çalışma durumu da kişisel olarak büyük işlere adım atabilmemiz adına bize büyük bir bilim kazancı sağlamaktadır.

Vize İşleyiş Süreci

Müşteri Hizmetleri
Başvuru yapacağınız vize hakkında bilgilendirme ve olumlu, olumsuz sonuçlanmaması için tarafımızdan sorulan sorular

Hizmet Sözleşmesi
Vize sürecini resmi hizmete dönüştürülmesi için firmamız tarafından gönderilen hizmet sözleşmesini danışmanımız tarafından ıslak imza ile imzalandıktan sonra firma çalışanınız tarafından imzalanır ve vize süreci başlar. Vize ücreti tahsil edilir.

Vize Uzmanları İletişim
Vize uzmanı atandıktan sonra gerekli resmi başvurula ve gerekli belgelerin toplanması.

Vize Süreci
Randevu alma, belgeleri tamamlama.
Gerekli Konsolosluk başvurusu

Adres

Mecidiyeköy Mahallesi Yaşar Bey Sokak Tunç İş Merkezi No:11 D:19 Şişli / İstanbul